Somatisk terapi

kroppen som trygt anker i terapi

“The best and most beautiful things in the world cannot be touched – they must be felt with the heart”
Helen Keller

Kropslig integration

I somatisk terapi utgår jag från din kropps reaktioner och hur de påverkar ditt känsloliv och dina val. Jag kommer att stödja dig i att utveckla flera färdigheter så du kan uppleva en bättra balans båda i det fysiska, emotionella och mentala.

Där är en speciell anledning till att precis de känslor och kroppsliga förnimmelser finns i kroppen. Det är därför avgörande att lära sig att lyssna på sina förnimmelser och ta ansvar för dem. Genom att lyssna på kroppen och kroppens impulser, snarare än att förtränga dem, är det mer sannolikt att känslan lättar och du kommer att få ökad handlingsfrihet, snarare än att fastna i obehaget av din kroppskänsla.

Livsfærdigheder

Op igennem livet udvikler vi bestemte færdigheder. Poetisk sagt, handler de om hvordan vi står i os selv og møder omverden. De udgør kvaliteten af vores relation til os selv og verden omkring os.

Hvis de er tilstrækkeligt udviklede har vi en stabil fornemmelse af vores eget Selv, en naturlig følelse af værdighed og samhørighed, hvor vi kan trygt indgå i tætte relationer. Kort sagt, vi føler os afbalancerede, integrerede og ressourcestærke.

Ingen af os har et fuldt udviklet sæt af færdigheder. Flere er ofte enten underudviklet eller ikke tilrådighed. Men vi kan kultivere dem, og det er bl.a. det som somatisk terapi handler om.

Kroppen og traumer

I traumebehandling vil der være et særligt fokus på at arbejde med udvalgte færdigheder, såsom: Jordforbindelse, centrering, afgrænsning, energimestring og positionering. 

De ovenstående færdigheder er nogle af de første som rammes ved traumatiserende hændelser, hvorfor det er nærliggende at begynde en gradvis og øget mestring af netop dem.

Indlæring af de nævnte færdigheder er en forudsætning for at kunne arbejde med sine traumer uden at blive overvældet, eller i værste fald re-traumatiseret.